Hvitekrist. Foredrag av Tore Skeie.

Hvitekrist. Foredrag av Tore Skeie.

Hvitekrist. Spennende foredrag av Tore Skeie som har gitt ut bok om viking- og krigerlivet til Olav Haraldsson.

Tore Skeie (født 19. september 1977 i Oslo) er en norsk historiker, sakprosaforfatter og kritiker. Han er fast spaltist og bokanmelder i Klassekampen. Han har utgitt tre bøker om middelalderhistoriske perioder med henholdsvis Alv Erlingsson, Ingebjørg Håkonsdatter og Olav Haraldsson som hovedpersoner.
Skeie studerte historie ved Universitetet i Oslo og fullførte i 2006 en avhandling om adelsmannen Alv Erlingsson. Han har skrevet flere bøker og artikler om norsk middelalder. Han debuterte i 2009 med boka Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang. Manuset til boka vant forlagets historiekonkurranse i 2008 der blant andre Dag Solstad satt i juryen. Boka om Alv Erlingsson fikk svært gode kritikker.
Skeies andre bok, Jomfruen fra Norge, utkom i 2012 og omhandlet maktallianser og arrangerte ekteskap i 1300-tallets Norden. Den fikk også meget god omtale og ble nominert til kritikerprisen i kategorien for sakprosa.
I 2018 utgav Skeie boka Hvitekrist. Om Olav Haraldsson og hans tid. Boka tok utgangspunkt Olavs deltakelse i de danske kongenes plyndrings- og hærferder til England. Den fikk gode anmeldelser. I 2019 ble Skeie for Hvitekrist tildelt Den norske historiske forenings Sverre Steen-pris for fremragende formidling av historie på høyt faglig nivå.